Webwinkel Mooi Huidspecialist
Anbos
Facebook Linkedin
Wat is electrisch epileren?

Ongewenste haargroei is voor veel mensen een groot probleem.  Electrisch epileren is vandaag de dag een bewezen techniek om duurzaam af te rekenen met overbeharing.  Er zijn diverse methoden om te ontharen, zoals de blend en de diathemie methode. Beide methoden zijn veilig en geven een duurzaam resultaat.

Werking electrisch ontharen

Met een speciaal ontwikkeld naaldje volg je de haar in het haarzakje tot aan de bodem. Vervolgens geef je een hoge energiepuls. De hoge energiepuls en daarbij vrijkomende warmte wordt door het haar geabsorbeerd en vernietigt onderhuids het haarzakje van waaruit de haar groeit.
Zo wordt het haar met wortel en haarzakje volledig vernietigd.  Ieder haartje wordt apart behandeld, zodat er geen enkel haartje overgeslagen wordt. De haar wordt ook direct uit de huid verwijderd. Je kunt tevens alle kleuren haar behandelen. Rood, grijs, blond en zwart haar. Dit is niet altijd mogelijk met andere methoden (laser). Daarnaast kunnen incidentele haartjes ook direct verwijderd worden.

Behandelduur

Electrische epilatie is het meest actief op de haren welke in de groeifase zijn. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde groeifase bevinden zijn een aantal behandelingen nodig om een optimaal resultaat te kunnen bereiken. Bij wekelijkse sessies van maximaal een half uur moet je daarom rekenen op een totale behandelduur van enkele maanden tot zelfs meer dan een jaar. Uiteindelijk is het behandelde gebied vrijwel haarvrij, hoewel niemand je kan garanderen dat na verloop van tijd niet weer wat haartjes de kop op zullen steken.

Voordelen electrisch epilatie

Het voordeel van elektrisch ontharen ten opzichte van andere "permanente" ontharingsmethoden als laser en IPL is dat deze techniek geschikt is voor alle haar- en huidskleuren. Ook zijn de kosten relatief laag. Een nadeel is dat de behandelingen tijdrovend zijn en vaak als pijnlijk worden ervaren. Bij mensen die erg gevoelig zijn, kan de huid daarom eventueel voorbehandeld worden met verdovende EMLA-crème (alleen op doktersrecept verkrijgbaar) of bijvoorbeeld een afkoelende spray. Na de behandeling kan de huid wat rood, geïrriteerd of gezwollen zijn. Dit verdwijnt vanzelf, vaak al binnen enkele uren. Vooral bij mensen met een donkere huid kan deze aanpak soms ook aanleiding geven tot pigmentvlekken. Blijf daarom na de behandeling uit direct zonlicht. Stel je je huid toch bloot aan zonnestralen, gebruik dan in ieder geval een goede sunblock.

De behandeling van electrische epilatie kan onder de verzekerde zorg vallen. Dit is mede afhankelijk van de locatie waar deze zich bevinden en van uw zorgverzekeraar (aanvullende verzekering).