Webwinkel Mooi Huidspecialist
Anbos
Facebook Linkedin

Manuele Lymfedrainage

Lymfe is een helder vocht dat circuleert in en rondom de weefsels van ons lichaam. Via lymfevaten en lymfeknopen worden afvalstoffen uit de weefsels weggevoerd. Als er een stagnatie ontstaat in de circulatie, kunnen het vocht en de afvalstoffen niet worden afgevoerd, zodat een (lichte) zwelling kan ontstaan (oedeem).

MLD is een massagetechniek die bestaat uit zachte drukbewegingen die ritmisch verlopen en zich speciaal richt op de afvoer via de lymfebanen.

Cosmetische MLD is bijvoorbeeld geschikt voor oedeemvorming in het gezicht (gezwollen ogen/wallen), een slechte huidstofwisseling, acne, een ouder wordende huid, eczeem, allergische verschijnselen. De behandeling wordt tevens toegepast na het ondergaan van plastische cosmetische chirurgie, om het herstel van de huid te bevorderen. Maar ook in het kader van algemene lichaamsverzorging is MLD een aantrekkelijke behandeling.

MLD heeft door haar rustige benadering een zeer ontspannend effect op het lichaam en kan pijnstillend werken. Belangrijk is, om bij eventuele klachten eerst bij bijv. uw huisarts te informeren of MLD is toegestaan.