Webwinkel Mooi Huidspecialist
Anbos
Facebook Linkedin

Coagulatie is een techniek waarbij huidweefsel en/of haarvaatjes wordt weggebrand.

Wat is couperose?
Couperose zijn blijvende of tijdelijke verwijdingen van de oppervlakkige haarvaatjes in de huid ten gevolge van bindweefseldegeneratie en elasticiteitsverlies van de bloedvatwandjes. De vaatwandjes bestaan uit glad spierweefsel. Als de vaatwandjes normaal functioneren zullen ze bij een verhoogde lichaamstemperatuur verwijden en bij een verlaagde lichaamstemperatuur vernauwen. Bij beschadiging van het gladde spierweefsel zullen de vaatwandjes chronisch open blijven staan. De verwijde haarvaatjes schemeren als fijne rode draadjes door de huid heen wat vaak als cosmetisch storend wordt ervaren.

Oorzaken couperose.
Couperose komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Het kan ontstaan door diverse oorzaken. Bijvoorbeeld: erfelijke invloeden (zwak bindweefsel), alcohol en/of roken, hormonale invloeden, weersinvloeden, te veel zon (ook zonnebank), te veel druk (persweeŽn, tillen, snuiten, niezen, obstipatie), medicijngebruik en te sterke cosmetica.

Hoe te behandelen.
Voor couperose geldt hoe korter het er zit, hoe beter te behandelen. Uw huidtherapeute zal deze behandeling toepassen met behulp van een zeer dun naaldje. Door gebruik te maken van warmte (wisselstroom) en/of de blend techniek (= samenvoegen van wisselstroom en gelijkstroom) zullen de vaatwandjes aan elkaar plakken en het eigen lichaam zal het behandelde haarvaatje afvoeren en opruimen. De beste tijd om couperose te behandelen is het voor- en najaar. Behandeling is alleen mogelijk bij een buitentemperatuur tussen 6 en 20 graden Celsius.

Behandelduur.
Dat is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied en de dikte van de haarvaatjes. Gemiddeld zijn er 4 tot 6 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Een behandeling vindt ongeveer eens per twee weken plaats en duurt 15 tot 30 minuten. Als een kuur is afgerond kunt u eens per jaar een onderhoudsbehandeling ondergaan.

Vergoeding zorgverzekeraars.
Een couperose behandeling wordt doorgaans niet vergoedt door verzekeraars, omdat het een cosmetische behandeling is. †

Huidoneffenheden
Meestal worden we geboren met een mooi zacht babyvelletje. Naarmate de jaren verstrijken en we regelmatig aan (ook schadelijke straling van) de zon blootgesteld zijn, kunnen er plekjes en vlekjes op de huid tevoorschijn komen. Meestal zijn deze volstrekt onschuldig, maar ze worden vaak wel als cosmetisch storend ervaren. Voorbeelden zijn: pigmentvlekjes, steelwratjes en ouderdomsvlekjes.

Daar is tegenwoordig wat aan te doen. Een huidspecialist kan de plek(jes) weghalen zonder achterlating van een litteken. Bij MOOI! huidspecialist doen wij dit met een apparaat en een steriel naaldje volgens de blend techniek (=het samenvoegen van twee soorten stroom). Er zal een klein schaafwondje ontstaan wat geneest zonder littekenvorming en na een aantal maanden zal er niets meer te zien zijn van wat voorheen een huidoneffenheid was. Voordat we huidoneffenheden gaan behandelen, komt u eerst voor een intakegesprek om te kijken of uw huidoneffenheid daadwerkelijk door ons kan worden verwijderd. Ook zijn er een aantal "regels" waar u zich na een behandeling strikt aan moet houden om het mooiste resultaat te bereiken